Benieuwd of deze therapie door je zorgverzekering vergoed wordt? Of meer weten over mijn tarieven?

Bekijk vergoedingen en tarieven
Wat is EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)?

EMDR is een behandelmethode die een blijvend succesvol effect heeft aangetoond bij trauma’s, angsten en fobieën. EMDR kan toegepast worden op zowel volwassenen als op kinderen.

Zie de video van  het Psycho Trauma Centrum in Leiden over EMDR bij kinderen.
http://www.youtube.com/watch?v=uBp3Xdhw1WI

Kinderen in een paar uur van hun angst/trauma af. klik hier

De resultaten

De negatieve symptomen zoals angsten, zijn vaak na een eerste sessie al minder en vaak geheel verdwenen. Bij een meervoudige trauma duurt de behandeling langer. Na de sessie verwerkt het brein de nare ervaring waardoor er wat restverschijnselen kunnen optreden zoals dromen, moeheid etc. Het resultaat van de behandeling wordt geëvalueerd.

Meer lezen? Zie www.emdr-therapeuten.nl

EMDR werkt volgens een strak protocol

Er is afwisselend stimulatie van de linker en rechter hersenhelft. Dat gebeurt door bewegingen met de hand, tikjes in de oren en andere stimulatie. Dit zorgt ervoor dat de nare ervaring verwerkt wordt.

Proces van traumatisering

De Amygdala in het lymbische systeem speelt een belangrijke rol bij het vormen en opslaan van emotionele gebeurtenissen. Hij is bij stress afgesloten voor hogere breindelen en blokkeert zo de hippocampus die de informatie normaal gesproken doorgeeft aan de neocortex. De neocortex kan daardoor geen betekenis geven aan de ervaring en de gebeurtenis wordt als trauma opgeslagen in de amygdala.