Uit het tevredenheidsonderzoek, dat de beroepsvereniging VIT standaard doet onder de cliënten, scoort de begeleiding/therapie van Nelleke Spinder een 9.

De gespreksruimte

Loopbaantrajecten

Mevr. A. L. december 2017

Hallo Nelleke,

Als eerste alle goeds gewenst voor het nieuwe jaar!
Ik wil je nog even op de hoogte stellen van mijn keuze.
Inmiddels ben ik alweer een paar weken aan het werk bij Fysiotherapie ..centrum.
Na het gesprek met jou heb ik direct toegezegd, eerst voor een termijn van 4 maanden.
Het is een gezellig team waarin ik me zeer op mijn gemak voel, en inmiddels kan ik mij aardig redden met de -vele- binnenkomende telefoontjes. Jouw opmerking ove r dat ik misschien nog niet helemaal hersteld ben, raakte me. Het is precies zoals ik me voel. Maar ik voel dat het steeds beter gaat!

Het blijft een spagaat
Overigens speel ik al een poos met het idee om een boek uit te brengen.
Een soort fotoboek, met daarin foto’s van karakteristieke panden in het Groningse aardbevingsgebied.
Panden die verloren dreigen te gaan, en waarmee dan een heel dorpsgezicht zal veranderen.
Wie weet krijgt dit idee handen en voeten in de toekomst…
Bedankt voor het meedenken!

 

 D.vd. M. september 2015

Een vriendelijke uitstraling, interesse en betrokkenheid maakten dat ik mij meteen op mijn gemak voelde bij Nelleke. Haar manier van vragen stellen is helpend, kritisch en soms ook confronterend. Het heeft mij in ieder geval tot inzichten geleid en een richting gegeven. Het loopbaantraject heeft mij opgeleverd dat ik de belangrijkste dingen in mijn leven duidelijk heb gekregen. Ik weet nu welke zaken mij energie geven en nemen. Sociaal kan ik betere inschattingen maken en kan ik nee zeggen als ik dat wil. Ik weet nu mijn ontwikkelpunten en ga met mijn belemmeringen aan de slag. Ik ga een tijdsplanning met kleine stapjes maken voor het doel dat ik wil bereiken.

 

Anonieme cliënt

Gedurende ruim een jaar ben ik begeleid door Nelleke, vanwege burn-out. Het nemen van verantwoordelijkheid voor mezelf en mijn werk loopt als een rode draad door mijn proces. Telkens opnieuw heb ik gevoeld hoe Nelleke mij stap voor stap de weg wees hoe ik in mezelf kon gaan staan. Vanuit een diepe verwarring over mijzelf en mijn werksituatie werd mijn blik langzaam helder en kwam ik tot rust. Het kind in mij is door haar gezien en gehoord en heeft de ruimte gevoeld om te groeien. In de laatste maanden is de kennismaking met mindfulness een handreiking geweest waarmee ik zelf verder kan.

Anonieme cliënt

Ik heb een loopbaanontwikkeling traject gevolgd bij Nelleke Spinder. Ik wou voor mijzelf duidelijk hebben of mijn huidige baan nog voldoende mogelijkheden geeft om de komende tijd met plezier uit te voeren. Of is het wellicht tijd om eens iets anders te gaan doen. Maar wat is dan mogelijk? Hoe ziet de arbeidsmarkt eruit? Waar liggen mijn kwaliteiten en wat kan ik daarmee?

 Na het intakegesprek heb ik een plan van aanpak ontvangen. Hierin wordt afgesproken welke onderwerpen behandeld zullen gaan worden. Acties worden benoemd om zodoende antwoorden te kunnen krijgen op alle (deel)vragen. In de loop van het traject zijn nieuwe vragen naar voren gekomen welke meer aandacht hebben gekregen. Het plan van aanpak is dus niet sturend maar slechts richtinggevend. Ik heb dit als zeer prettig ervaren omdat op deze manier de voor mij belangrijkste zaken aan de orde konden komen.

De huiswerkopdrachten sluiten goed aan bij hetgeen besproken is. Door middel van de huiswerkopdrachten wordt er meer verdieping gegeven aan datgene wat eerder besproken is. Het is mij opgevallen dat Nelleke snel kan schakelen. Zij past zich snel aan en weet de juiste opdrachten mee te geven. Het eindrapport heb ik samen met Nelleke besproken met mijn leidinggevende. Het traject heeft mij veel opgeleverd, ik heb meer inzicht in mijzelf gekregen. Het heeft mij rust gegeven, ik weet mijn sterke en zwakke kanten. Ik weet wat ik wil maar weet ook wat ik niet wil! 

Anoniem

Dank zij Nelleke doe ik nu dingen wat ik voor ongeveer 5 jaar terug niet had durven dromen. Door Nelleke kon ik bij hele lieve mensen werken 1 x per week Creatief bezig zijn. Nu bijna al weer 3 en half jaar aan het werk, nu een vaste baan en doe andere leuke dingen waarvan ik niet had verwacht dat ik dit weer zou doen. Daar voor wil ik jou ook heel erg voor bedanken. Heel veel liefsss.

Bert

Hallo Nelleke, ik kwam je tegen op Facebook. Ik wou je even zeggen dat het heel goed met me gaat. Ik werk met veel plezier bij de fysiotherapeuten en ik ben je nog heel dankbaar dat je me weer op de rails heb gezet.

de praktijkruimte

 Therapeutische trajecten

Henk, vrijdag 31 augustus 2018  

Beste Nelleke,

Ik wens je allereerst een fijne vakantie en wil je bedanken voor de handvatten en inzichten die je me hebt gegeven tijdens de afgelopen afspraken. Ik heb er tijdens mijn vakantie over nagedacht en denk zelf dat ik vanaf nu weer mijn eigen weg moet zien te vinden. Ik ga vooruit en heb het duwtje in de rug van jou gehad om dat te bewerkstelligen. Ik wil daarom onze komende afspraak afzeggen, maar zal zeker contact opnemen op het moment dat ik vastloop in de toekomst (als je dat goed vindt).

Bedankt voor alles. Ik ben je erg dankbaar.

 

Willem, Assen september 2017

Ik een (bijna 63 jarige man) ben in april dit jaar na een uitgebreide intake bij Nellke gestart met behandeling in verband met depressieve klachten en angstklachten.
De klachten bestonden al langer en ik had duidelijk zelf niet meer de regie in handen. Hierbij kwam ook nog het feit dat ik met pre- pensioen ben gegaan en moeite had met het zogenaamde “zwarte gat” na een druk arbeidsleven van ruim 44 jaar.

Als eerste huiswerkopdracht heb ik een genogram gemaakt om de familie en schoonfamilie in kaart te brengen. Hieruit bleek dat de klachten van depressie al een aantal generaties is doorgegeven en door hierop in te zoomen zijn zaken rondom mijn eigen stuk meer helder geworden.

Van hieruit zijn wij in de gesprekken stapsgewijs gaan werken, waarbij Nelleke een zeer betrokken en deskundige coach is gebleken. Ze is erg goed in het doorvragen en verhelderen van de zaken die aan de orde kwamen. Daarnaast hebben wij 1 keer een hypnose sessie gedaan wat voor mij een zeer bijzondere ervaring was om te ervaren wat zich in het onderbewustzijn kan afspelen.

In september hebben wij de behandeling beeindigd en heb ik weer een goede invulling van alle vrije tijd en kan ik zelf weer de regie voeren.
Nelleke, Bedankt voor de prettige en deskundige begeleiding.

 

Ida Rooyackers uit Zuidbroek

Ik moest van de specialist door hartproblemen en suikerziekte van het roken af. Maar ik wist niet hoe. Nelleke heeft mij zeer goed geholpen. Mijn leven is helemaal veranderd nu ik niet meer rook. Sinds 3 maanden heb ik geen sigaret meer aangeraakt. Ze kunnen gewoon bij mij blijven roken terwijl ik geen behoefte heb aan  een sigaret. Mijn gezondheid is verbeterd en ik heb veel meer energie en voel me zeer ontspannen. In de behandeling kwamen we uit bij de reden waarom ik niet kon stoppen en daar hebben we aan gewerkt.  Ik dacht elk moment aan een sigaret en nu zijn er dagen dat ik er af en toe nog aan denk. Maar beginnen weer met roken… ik denk het zeker niet. Ik voel me veel beter in mijn lichaam.
Mede ook door de aardige en gezellige houding van Nelleke is ze een aangename gesprekspartner. Ze voelde goed aan waar het bij mij om ging.

Ragina van Heybeek, Veendam

Vele jaren heb ik veel problemen gehad met een prikkelbare darm. Dat gaf vele klachten met name buikpijn, opgeblazen gevoel, geen energie meer. Soms ging het weken goed en dan in eenmaal waren alle klachten weer terug, en was ik weer bij af. Heel vervelend. Ik had ook het gevoel dat ik nooit meer van deze klachten zou afkomen. Maar ik kreeg een tip van iemand, hypnose zou een hele goede behandel methode zijn. Ik ben op internet gaan zoeken naar iemand bij mij in de buurt waar ik terecht kon voor hypnotherapie. Die therapeute heb ik gevonden in Hoogezand bij Nelleke Spinder. Ik heb een paar behandelingen gehad ,en ik ben helemaal verlost van mijn darmproblemen. Iedereen met darmproblemen kan ik absoluut deze behandeling bij Nelleke Spinder aanbevelen.

Echtpaar V. uit Hoogezand

Regelmatig zijn er periodes in je leven/huwelijk waarvan je het gevoel hebt dat het niet lekker loopt. Meestal probeer je het alleen op te lossen, maar soms is het nodig om er hulp bij te krijgen. Deze hulp vonden wij bij Nelleke Spinder. Zij kreeg het voor elkaar om dat eruit te halen wat een cruciale rol speelt in ons leven en wat altijd op de achtergrond zal blijven. Zij leerde ons ermee om te gaan, ons open te stellen voor elkaar, niet direct te oordelen en voor de ander te praten/denken. We konden onszelf zijn bij Nelleke en we zijn haar erg dankbaar voor de fijne begeleiding in dit emotionele proces.

Petra , Hoogezand

Nelleke allereerst mijn complimenten voor deze mooie site !!!

Ik kwam bij je om van mijn nagelbijten af te komen en kreeg hiervoor bij jou hypnotherapie en EMDR. En bleek dat er ook nog eens niet goed verwerkte trauma’s naar boven kwamen. Na zo’n 8 à 9 maanden stopten we met de behandelingen. Ik had mooie verzorgde handen mét mooie nagels ! én ik kan nu veel beter over mijn trauma’s praten als dat nodig is want dat heb ik nu wel goed een plekje kunnen geven. Maar na zo’n 2 maanden zonder therapie ben ik qua nagelbijten weer terug gevallen. Ik denk nog wel aan de oefeningen die ik
destijds ook deed, maar het werkt nu niet meer. Inmiddels ben ik half jaar verder met weer lelijke afgebeten nagels en weet niet meer wat ik moet doen, accepteren of weer wat anders proberen ?

Maar goed dat is de buitenkant, van binnen voel ik me erg goed en ben je daar erg dankbaar voor !

meditatiekamer

 Mindfulness

Ellen Boonstra

Ik ben moeder van 3 kinderen met autisme en ben werkzaam als autisme deskundige. Ik had gehoord van Mindfulness op een congres waar aan jongvolwassenen met ass Mindfulness werd geboden en waar mooie resultaten mee bereikt waren. Mijn interesse hiervoor was dan ook snel gewekt en daarop ben ik mij gaan verdiepen in Mindfulness(wat is het , hoe werkt het etc.) Om de vaardigheden goed aan mijn kinderen en de kinderen waarmee ik werk over te kunnen brengen vond ik het nodig om de “cursus” Mindfulness zelf te volgen. Dit heb ik gedaan bij de praktijk van Nelleke Spinder. Het klikte goed en het was ideaal om het bij haar te volgen met name ook om haar uitgebreide achtergrond/cv en kennis van oa. ontwikkelingsstoornissen. Toen ik er mee bezig was merkte ik dat het ook erg leerzaam was voor mijzelf om zo ook een moment van rust te kunnen creëren in het hectische bestaan met mijn gezin. Ik vind het een aanrader voor een ieder en het kan een nieuwe ervaring zijn voor mensen met en zonder een beperking.

Joeky Talens

Het fijne van een avond MF is dat ik ”s avonds zo heerlijk rustig en ontspannen in slaap val en dan ‘s ochtends helaas weer uit bed moet. Gelukkig houd ik dat gevoel de volgende dag wel vast, dank je wel!  

Wil je anoniem blijven? Vul hier dan 'Anoniem' in.

Beschrijf hier beknopt hoe je de behandeling / cursus bij Nelleke Spinder hebt ervaren.

Typ de onderstaande code in het vak hierboven. Hiermee proberen we SPAM te voorkomen.

CAPTCHA
Een moment geduld aub.